Mod de preparare
- Spala cartofii si pune-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da-i la cuptor la 200°C, timp de 1 ora.
- Dupa ce i-ai scos din cuptor, lasa-i la racit putin, apoi taie-i pe lungime si scobeste-i in interior, lasand o margine de 1 - 1,5 cm.
- Asezoneaza jumatatile de cartof cu sare si piper si apoi incepe sa pregatesti umplutura.
- Rade temeleaua de vaca, taie untul cubulete, toaca ceapa si patrunjelul si taie marunt jambonul.
- Intr-un bol, adauga telemeaua rasa, smantana, untul taiat cubulete, patrunjelul tocat marunt, jambonul taiat marunt si ceapa verde tocata marunt si ea.
- La urma, adauga miezul de cartofi copti. Asezoneaza cu sare si piper si amesteca foarte bine totul pana se omogenizeaza.
- Umple jumatatile de cartof cu acest amestec si pe deasupra presara cascaval ras.
- Da din nou la cuptor, la 200°C, timp de 25 de minute.
Pofta buna!