Mod de preparare
- Spală cartofii, pune-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, înțeapă-i cu o furculiță și dă-i la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 180°C, timp de 50 de minute.
- Taie cârnații rondele și prăjește-i în tigaie, apoi pune-i deoparte.
- Pune ulei într-o altă tigaie, adaugă ceapa tocată mărunt, las-o puțin pe foc, adaugă și usturoiul tocat mărunt, mai lasă puțin și apoi pune și ardeiul kapia, feliat. Asezonează cu sare, piper, cimbru.
- Amestecă, lasă pe foc până se înmoaie legumele și adaugă sosul de roșii și roșiile cubulețe.
- Amestecă, lasă să fiarbă până scade puțin și apoi pune măslinele tăiate, cârnații prăjiți, amestecă din nou, oprește focul și la urmă adaugă pătrunjelul proaspăt, tocat.
- Ia de pe foc și umple cartofii dulci, copți, cu acest amestec.
- Servește cu salată mixtă.
Poftă bună!