Cartofi dulci umpluți

Cartofi dulci umpluți

DificultateScazuta
Preparare55 min
Gatire50 min

Mod de preparare

  1. Spală cartofii, pune-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, înțeapă-i cu o furculiță și dă-i la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 180°C, timp de 50 de minute.
  2. Taie cârnații rondele și prăjește-i în tigaie, apoi pune-i deoparte.
  3. Pune ulei într-o altă tigaie, adaugă ceapa tocată mărunt, las-o puțin pe foc, adaugă și usturoiul tocat mărunt, mai lasă puțin și apoi pune și ardeiul kapia, feliat. Asezonează cu sare, piper, cimbru.
  4. Amestecă, lasă pe foc până se înmoaie legumele și adaugă sosul de roșii și roșiile cubulețe.
  5. Amestecă, lasă să fiarbă până scade puțin și apoi pune măslinele tăiate, cârnații prăjiți, amestecă din nou, oprește focul și la urmă adaugă pătrunjelul proaspăt, tocat.
  6. Ia de pe foc și umple cartofii dulci, copți, cu acest amestec.
  7. Servește cu salată mixtă.
  8. Poftă bună!

Rețete similare