meriți să fii surprins
Caponata siciliana

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 legaturi legatura Busuioc Busuioc
1 legaturi legatura Menta Menta
40 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
150 g g Painea padurarului Painea padurarului
100 g g Masline verzi Masline verzi
(fara samburi)
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
2 catei catel Usturoi Usturoi
1 bucati bucata Dovlecei Dovlecel
1 bucati bucata Vinete Vanata
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
1 bucati bucata Ardei capia Ardei capia
(rosu)
300 g g Rosii Rosie

Caponata siciliana

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(13)

Mod de preparare

Se incinge in tigaie un strop de ulei de masline.

Ardeii se taie cubulete de marime medie, legumele se taie in cubulete mai mari, ceapa se taie rondele. Cu mare grija sa nu apuce sa se prajeasca, se lasa ceapa sa se inmoaie. Se adauga usturoiul, apoi ardeiul. Dupa o vreme, vine randul dovleceilor.

Se mai lasa cateva minute si se adauga vinetele, apoi rosiile. La sfarsit, se adauga caperele, maslinele, busuiocul si menta.

Aceasta reteta tipic siciliana se gateste la foc moderat si se serveste cu paine prajita cu ulei de masline.