
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 legaturi legatura | Busuioc Busuioc | |
1 legaturi legatura | Menta Menta | |
40 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | |
150 g g | Painea padurarului Painea padurarului | |
100 g g | Masline verzi
Masline verzi (fara samburi) | |
1 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
2 catei catel | Usturoi Usturoi | |
1 bucati bucata | Dovlecei Dovlecel | |
1 bucati bucata | Vinete Vanata | |
Sare iodata fina
Sare iodata fina (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | ||
1 bucati bucata | Ardei capia
Ardei capia (rosu) | |
300 g g | Rosii Rosie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCaponata siciliana
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se incinge in tigaie un strop de ulei de masline.
Ardeii se taie cubulete de marime medie, legumele se taie in cubulete mai mari, ceapa se taie rondele. Cu mare grija sa nu apuce sa se prajeasca, se lasa ceapa sa se inmoaie. Se adauga usturoiul, apoi ardeiul. Dupa o vreme, vine randul dovleceilor.
Se mai lasa cateva minute si se adauga vinetele, apoi rosiile. La sfarsit, se adauga caperele, maslinele, busuiocul si menta.
Aceasta reteta tipic siciliana se gateste la foc moderat si se serveste cu paine prajita cu ulei de masline.