
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
2 bucati bucata | Cartofi dulci Cartof dulce | |
20 g g | Usturoi granulat Usturoi granulat | |
Oregano Oregano | ||
Sare Sare | ||
Piper Piper | ||
20 ml ml | Ulei Ulei | |
2 catei catel | Usturoi Usturoi | |
380 g g | Ciuperci
Ciuperci (tocate) | |
240 g g | Linte
Linte (fiarta) | |
34 g g | Faina Faina | |
3 bucati bucata | Chifle burger briose Chifla burger briosa | |
Salata verde Salata verde | ||
Ardei capia Ardei capia | ||
Rosii cherry Rosii cherry | ||
Ceapa rosie Ceapa rosie |
sos alb
1 borcane borcan | Iaurt de cocos Iaurt de cocos | |
10 g g | Usturoi granulat Usturoi granulat | |
Oregano Oregano | ||
Sare Sare |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBurger vegetarian cu linte, ciuperci si sos alb din iaurt de cocos
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Spala si taie cartofii fasii. Preincalzeste cuptorul la 170°C.
Pune cartofii taiati fasii intr-un bol. Adauga usturoiul granulat, oregano, sare, piper, ulei si amesteca bine astfel incat sa fie toti cartofii acoperiti.
Aseaza cartofii intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si da-i la cuptor, la 170°C, timp de 25 -30 minute sau pana cand devin aurii.
Pregateste ciupercile. Pune ulei intr-o tigaie si adauga usturoiul tocat. Lasa-l putin si apoi adauga ciupercile tocate marunt. Asezoneaza cu sare si piper si gateste-le pana se inmoaie.
Scurge lintea si pune-o intr-un chopper si pulseaza de cateva ori. Transfera lintea intr-un bol si incepe sa pregatesti amestecul de burgeri.
Intr-un bol adauga lintea data prin chopper, ciupercile calite si faina. Asezoneaza cu sare si piper si amesteca bine totul. Da acest amestec la rece si pregateste sosul din iaurt de cocos.
Intr-un bol, adauga un iaurt de cocos, usturoiul granulat, oregano, sare si piper. Omogenizeaza toate ingredientele si gata sosul.
Acum, incepe sa formezi burgerii. Pregateste o tava pe care o ungi cu putin ulei pentru a nu se lipii burgerii de tava.
Foloseste un cerc cu diametrul de 7 cm pentru a forma burgerii. Pune cercul pe tava unsa cu ulei si adauga cateva lingurite din amestecul de ciuperci si linte in cercul respective si modeleaza burgerul. Cand este gata modelat, scoate cercul si treci la urmatorul. Procedezi astfel pana termini toata compozitia.
Unge un grill cu putin ulei. Prajeste burgerii la foc mediu, timp de 5 minute sau pana cand devin aurii si crocanti. Intoarce-i si ii gateste-i inca 5 minute pe partea cealalta.
Incalzeste chiflele. Spala salata verde si pune pe fiecare chifla cate o frunza de salata, ardei capia, un burger, felii de rosii cherry si ceapa. Adauga capacele chiflelor si serveste cu felii de cartof dulce si sos alb din iaurt de cocos.
Pofta buna!