meriți să fii surprins
Burger cu dulceata de ceapa si legume sote

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

500 g g Carne tocata Carne tocata
20 g g Cimbru Cimbru
40 g g Ketchup Ketchup
10 g g Rucola Rucola
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
80 g g Ceapa alba Ceapa alba
80 g g Unt Unt
120 g g Zahar Zahar
120 ml ml Vin de masa Vin de masa
110 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
3 catei catel Usturoi Usturoi
450 g g Broccoli Broccoli
4 bucati bucata Chifle Chifla
Piper negru Piper negru
(dupa gust )

Burger cu dulceata de ceapa si legume sote

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(7)

Mod de preparare

Incepem prin a pregati burgerul, iar primul pas este sa taiem chiflele in doua si sa le prajim putin. Le ungem apoi cu ketchup in asteptarea chiftelelor.

Pentru acestea din urma, amestecam carnea tocata cu cimbrul, usturoiul (tocat marunt), sarea, piperul si uleiul, pana obtinem un amestec omogen. Formam apoi cele 4 chiftele si le prajim bine, pe ambele parti, pe tigaia-grill.

Dulceata de ceapa se face foarte usor: taiem ceapa julienne, subtire si o punem intr-o cratita impreuna cu zaharul, vinul si untul. Fierbem totul la foc mic pana se obtine o pasta de consistenta dulcetii. Urmeaza garnitura: intr-o cratita (sau tigaie mai adanca) sotam in unt mix-ul de broccoli alaturi de usturoi (tocat marunt).

Burgerul se asambleaza, de jos in sus: mai intai jumatatea inferioara a chiflei, apoi chifteaua pe careo acoperim cu dulceata de ceapa si o frunza de salata sau cateva frunze de rucola si apoi cealalta jumatate de chifla.

Servim burgerul alaturi de un bol cu garnitura de legume. Pofta mare !

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.