
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
500 g g | Carne tocata Carne tocata | |
20 g g | Cimbru Cimbru | |
2 catei catel | Usturoi Usturoi | |
80 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | |
40 g g | Ketchup Ketchup | |
10 g g | Rucola Rucola | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust ) | ||
80 g g | Ceapa alba Ceapa alba | |
80 g g | Unt Unt | |
120 g g | Zahar Zahar | |
120 ml ml | Vin de masa Vin de masa | |
30 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | |
1 catei catel | Usturoi Usturoi | |
450 g g | Broccoli Broccoli | |
4 bucati bucata | Chifle Chifla | |
Piper negru
Piper negru (dupa gust ) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBurger cu dulceata de ceapa si legume sote
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incepem prin a pregati burgerul, iar primul pas este sa taiem chiflele in doua si sa le prajim putin. Le ungem apoi cu ketchup in asteptarea chiftelelor.
Pentru acestea din urma, amestecam carnea tocata cu cimbrul, usturoiul (tocat marunt), sarea, piperul si uleiul, pana obtinem un amestec omogen. Formam apoi cele 4 chiftele si le prajim bine, pe ambele parti, pe tigaia-grill.
Dulceata de ceapa se face foarte usor: taiem ceapa julienne, subtire si o punem intr-o cratita impreuna cu zaharul, vinul si untul. Fierbem totul la foc mic pana se obtine o pasta de consistenta dulcetii. Urmeaza garnitura: intr-o cratita (sau tigaie mai adanca) sotam in unt mix-ul de broccoli alaturi de usturoi (tocat marunt).
Burgerul se asambleaza, de jos in sus: mai intai jumatatea inferioara a chiflei, apoi chifteaua pe careo acoperim cu dulceata de ceapa si o frunza de salata sau cateva frunze de rucola si apoi cealalta jumatate de chifla.
Servim burgerul alaturi de un bol cu garnitura de legume. Pofta mare !
Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.