
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
50 g g | Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin | |
400 g g | Broccoli Broccoli | |
80 g g | Slanina de porc afumata Slanina de porc afumata | |
1 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
2 catei catel | Usturoi Usturoi | |
1 bucati bucata | Ardei iute Ardei iute | |
Sare iodata fina
Sare iodata fina (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBroccoli cu slanina crocanta
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se caleste ceapa, apoi se adauga 2 catei de usturoi intregi si jumatate de ardei iute rosu taiat subtire. Separat, intr-o alta tigaie, se pune slanina taiata cubulete foarte mici la foc incet pana cand se rumeneste si devine foarte crocanta. Se scoate din grasimea pe care a lasat-o si se pune pe o hartie absorbanta.
In tigaia cu ceapa, ardei si usturoi se adauga broccoli (in cazul in care este congelat, se pune ca atare), se adauga sare si se acopera cu capac. Dupa ce incepe sa fiarba, se lasa la foc moderat pana devine aldente. Numai atunci se adauga slanina crocanta si se amesteca de 2-3 ori pe foc.
Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.