meriți să fii surprins
Broccoli cu slanina crocanta

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

50 g g Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
400 g g Broccoli Broccoli
80 g g Slanina de porc afumata Slanina de porc afumata
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
2 catei catel Usturoi Usturoi
1 bucati bucata Ardei iute Ardei iute
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust)

Broccoli cu slanina crocanta

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(8)

Mod de preparare

Se caleste ceapa, apoi se adauga 2 catei de usturoi intregi si jumatate de ardei iute rosu taiat subtire. Separat, intr-o alta tigaie, se pune slanina taiata cubulete foarte mici la foc incet pana cand se rumeneste si devine foarte crocanta. Se scoate din grasimea pe care a lasat-o si se pune pe o hartie absorbanta.

In tigaia cu ceapa, ardei si usturoi se adauga broccoli (in cazul in care este congelat, se pune ca atare), se adauga sare si se acopera cu capac. Dupa ce incepe sa fiarba, se lasa la foc moderat pana devine aldente. Numai atunci se adauga slanina crocanta si se amesteca de 2-3 ori pe foc.

Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.