meriți să fii surprins
Branza brie la cuptor

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

120 g g Unt Unt
175 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
10 g g Zahar Zahar
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
40 ml ml Apa Apa
100 g g Dulceata de smochine Dulceata de smochine
500 g g Branza de capra Branza de capra
1 bucati bucata Oua Ou

Branza brie la cuptor

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(4)

Mod de preparare

Mai intai pregatim aluatul, pentru care vom folosi un robot de bucatarie. Punem untul taiat cubulete, faina, sarea si zaharul si amestecam, pe functia pulse, pana compozitia are textura unui pesmet mare. Adaugam apa, lingura cu lingura, pana aluatul incepe sa se lege cand il strangem intre degete. Amestecam tot cu blenderul pe functia pulse. Mutam aluatul pe o folie alimentara, formand un disc, il invelim in folie si il dam la rece 30 min inainte de folosire.

Intidem o foaie de aluat de aproximativ jumatate cm grosime si o ungem cu dulceata de smochine. Asezam branza Brie in mijloc si strangem aluatul in jurul ei, pentru a o imbraca. Sigilam aluatul ciupindu-l usor cu degetele. Asezam branza in tava, pe hartie de copt, o ungem cu galbenus de ou pe toate partile si o dam 25-30 minute in cuptorul incins la 160C. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.