
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
120 g g | Unt Unt | |
175 g g | Faina alba de grau
Faina alba de grau (000) | |
10 g g | Zahar Zahar | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust ) | ||
40 ml ml | Apa Apa | |
100 g g | Dulceata de smochine Dulceata de smochine | |
500 g g | Branza de capra Branza de capra | |
1 bucati bucata | Oua Ou |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBranza brie la cuptor
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mai intai pregatim aluatul, pentru care vom folosi un robot de bucatarie. Punem untul taiat cubulete, faina, sarea si zaharul si amestecam, pe functia pulse, pana compozitia are textura unui pesmet mare. Adaugam apa, lingura cu lingura, pana aluatul incepe sa se lege cand il strangem intre degete. Amestecam tot cu blenderul pe functia pulse. Mutam aluatul pe o folie alimentara, formand un disc, il invelim in folie si il dam la rece 30 min inainte de folosire.
Intidem o foaie de aluat de aproximativ jumatate cm grosime si o ungem cu dulceata de smochine. Asezam branza Brie in mijloc si strangem aluatul in jurul ei, pentru a o imbraca. Sigilam aluatul ciupindu-l usor cu degetele. Asezam branza in tava, pe hartie de copt, o ungem cu galbenus de ou pe toate partile si o dam 25-30 minute in cuptorul incins la 160C. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.