meriți să fii surprins
Biban in pergament pe gratar

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 bucati bucata Biban de mare Biban de mare
1 capatani capanata Usturoi Usturoi
Ierburi aromatice Ierburi aromatice
(dupa gust)
150 g g Unt Unt
2 bucati bucata Lamai Lamaie
1 pungi punga Cartofi wedges Cartofi wedges
250 ml ml Ulei Ulei
(condimentat)
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Biban in pergament pe gratar

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(7)

Mod de preparare

Intindem o hartie de copt pergament sau normala si asezam pestele pentru a afla dimensiunile de care avem nevoie. Ne calculam sa invelim pestele de minimum 2 ori, maximum 4 ori, taiem hartia, iar apoi o ungem cu unt si ulei de masline.

Pe zona unde va sta pestele facem un pat de ierburi aromate lasate intregi, usturoi si felii subtiri de lamaie. Punem pestele pe patul de ierburi si lamaie, apoi asezam peste peste un strat similar. Rulam hartia si lasam la frigider pana cand se incinge gratarul.

Punem pachetul pe gratar si il intoarcem dupa 15 minute, il mai lasam 15 minute pe cealalta parte, apoi il asezam pe un platou si taiem hartia doar in momentul in care suntem gata de servit! Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Servim pestele fierbinte alaturi de cartofi wedges prajiti si de un pahar de vin alb rece. Pofta buna!