meriți să fii surprins
Arancini de orez cu ciuperci

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

120 g g Orez Orez
(pentru risotto, cu ciuperci)
200 g g Branza Mozzarella Branza Mozzarella
60 g g Unt Unt
100 g g Parmezan Parmezan
1 l l Supa de pui Supa de pui
4 bucati bucata Oua Ou
120 g g Pesmet Pesmet
120 g g Faina Faina
500 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
200 g g Ciuperci Ciuperci
60 g g Ceapa Ceapa
30 ml ml Vin alb Vin alb

Arancini de orez cu ciuperci

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(94)

Mod de preparare

Punem la incalzit supa de pui si ne apucam de risotto.

Punem ceapa tocata marunt la calit in unt, apoi punem orezul si prajim pana cand orezul devine translucid. Stropim cu vinul alb si lasam alcoolul sa se evapore, apoi incepem sa hidratam cu supa de pui calda. Tocam ciupercile marunt si le adaugam peste orez dupa prima hidratare. Lasam sa se gateasca pana cand orezul ajunge la consistenta perfecta, hidratand de fiecare data cu supa de pui cat sa acopere orezul.

Odata fiert orezul, legam cu unt si parmezan ras, apoi lasam totul sa se raceasca.

Cand orezul este rece, formam bilute in mijlocul carora punem bucati de mozzarella, dam prin faina, ou si pesmet, ca pe snitele si prajim in baie de ulei.

Servim alaturi de sos de rosii. Pofta buna!

Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.