Ciulama de pui

Feluri Principale

120 Min.
Durată
Dificultate
Aprecieri ( 2 )

Ingrediente

Mod de preparare

Timp de gatire: 120 Min.

Puiul se portioneaza in aripioare, pulpe superioare, ciocanele si piept si se lasa la marinat peste noapte in vin alb, ulei de masline si ceapa taiata julienne. Cu spatele de pui si tot ce mai ramane din puiul grill se pregateste o supa de baza. Se fierbe spatele de pui cu legume radacinoase la foc mic.

Dupa 12 ore se scoate puiul din marinada, se da prin faina si se prajeste in ulei de masline si unt, pana se rumeneste bine. Se scoate pe o farfurie puiul, apoi se prajeste ceapa in aceeasi cratita in care s-a prajit puiul. Se scoate si ceapa din cratita, iar apoi se calesc bine ciupercile. Se scot ciupercile imediat ce sunt gata, apoi se da focul puternic si se lasa sa se caramelizeze tot ce este pe fundul cratitei. Se pune vinul alb care a fost folosit la marinada si se lasa sa se reduca pana la jumatate din cantitate.

Puiul, ceapa si ciupercile se pun impreuna la fiert in vinul scazut si se adauga supa de pui pana sunt acoperite toate ingredientele din cratita.
Se lasa sa fiarba la foc mic pana se obtine un sos foarte legat. Se serveste fierbinte cu mamaliga tare si o lingura de smantana proaspata. Pofta buna!