« Inapoi

Vinete umplute

Feluri Principale

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

60 Min.
(0)
Durată
Dificultate
0 Aprecieri
Vinete umplute
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 60 Min.

Se pune apa la fiert intr-o oala si cand da in clocot se adauga vinetele spalate si curatate de cozi. Se tin timp de 5 minute, se scot, se racoresc sub jet de apa rece apoi se tin la scurs timp de 15 minute, dupa care se scobesc si se pune de o parte miezul.

Carnea se toaca, se rumeneste in unt cu ceapa, se inabuse picurand cate o lingura de apa, iar apoi se adauga sare, piper, oul si cimbrul. Cu aceasta compozitie sunt umplute vinetele.

Se face un sos dintr-o lingura de unt, 1 ceapa maruntita, lingura de faina, apa, lingura de bulion si miezul vinetelor. Se lasa sosul la fiert, apoi se strecoara si se toarna peste vinetele asezate intr-o cratita. Se inabuse la foc mic, iar inainte de a fi servite se tin la cuptor jumatate de ora. Dupa ce se scot din cuptor se presara cu patrunjel.

Vin recomandat: Bordeaux Rouge Baron La Rose Vieilles Vignes.