« Inapoi

Vinete la gratar cu sos de maghiran

Aperitive si Minuturi

Apreciază Adaugă la favorite

Reteţa a fost adaugată la favorite!

Reteţa este deja adaugată la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

45 Min.
(0)
Durată
Dificultate
0 Aprecieri
Vinete la gratar cu sos de maghiran
Printează Trimite pe email

Reteţa a fost adaugată la favorite!

Reteţa este deja adaugată la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 45 Min.

Se curata vinetele de codita si se taie felii lungi de aceeasi grosime. Se sareaza fiecare felie in parte si se recompune vanata, apoi se lasa sa iasa apa din ea pentru a scapa de amareala.

Intre timp, se prepara sosul. Se taie feliute doi catei de usturoi, se maruntesc cateva frunze de maghiran, se adauga sare, piper si otet si se amesteca ingredientele intr-un castron. Dupa 10 minute, se adauga putin ardei chili tocat si treptat se adauga ulei de masline, amestecand continuu pana cand se omogenizeaza. Sosul trebuie sa arate la final ca o crema.

Apoi, dupa ce si-au lasat apa, vinetele se asaza pe gratar, iar dupa 6 minute se intorc pe partea cealalta. Cand sunt gata, se aseaza pe farfurie mai multe felii, peste care se adauga cateva linguri de sos, un pic de sare si se orneaza cu frunze de maghiran si doi ardei chili.