« Inapoi

Tort de ciocolata cu amaretto si migdale

Deserturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

105 Min.
(1)
Durată
Dificultate
1 Aprecieri
Tort de ciocolata cu amaretto si migdale
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 105 Min.

Pentru blat, puneti pe foc un vas si adaugati untul si ciocolata neagra rupta in bucatele. Lasati sa se topeasca atat ciocolata cat si untul si apoi adaugati si migdalele macinate. Amestecul astfel obtinut il lasati la racit aproximativ 15 minute.

In acest timp, puneti galbenusurile intr-un bol impreuna cu zaharul pudra si mixati timp de 5 minute pana cand obtineti un amestec cremos, iar albusurile le bateti spuma.

Intr-un alt bol, puneti amestecul de ciocolata, amestecul de galbenusuri, o lingura din cele 6 albusuri batute spuma si 50 ml de Amaretto si omogenizati bine. Apoi adaugati si restul de albusuri batute spuma si amestecati pana incorporati bine toate albusurile.

Puneti compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor la 180 °C, timp de 35-40 minute, pana cand blatul este ferm la atingere. Nu il scoateti imediat din tava. Lasati-l sa se raceasca bine. Poate chiar si peste noapte.
Intre timp, pregatiti ganache-ul: Puneti in vas pe foc la bain marie. Adaugati frisca, ciocolata neagra si lasati pe foc pana se topeste ciocolata. Dati la o parte si lasati sa se raceasca timp de 5-10 minute.

Dupa ce s-a racit atat blatul cat si ganach-ul incepeti sa montati tortul. Scoateti blatul, il puneti pe un platou si puneti ganach-ul racit pe care il intindeti bine pe tot tortul.

Decorati cu migdale taiate fasii si capsuni. Il puteti orna si in functie de preferinte. Pofta buna!