Se bat cu mixerul galbenusurile impreuna cu zaharul pudra pana cand amestecul devine o spuma alba. Se adauga crema mascarpone si se bate in continuare pana cand compozitia se intareste. Amestecul rezultat se tine la frigider 4 ore. Topim ciocolata in bain-marie si pregatim siropul pentru insiroparea blatului de tort. Siropul se obtine din amestecul unei cesti de cafea cu 1 paharel de amaretto.
In timp ce se topeste ciocolata, insiropam prima foaie de blat, peste care intindem crema mascarpone. Repetam procesul si pentru a doua foaie de blat. Dupa ce adaugam si a treia foaie de blat, turnam ciocolata topita astfel incat sa acopere intreaga suprafata a tortului. Pentru decorare folosim frisca, pe care o modelam cu o scobitoare dupa imaginatie.
Tortul se pune la frigider pentru a se intari. La taiere, se foloseste un cutit tinut in apa fierbinte. Feliere cu placere!
Selecteaza ingredientele pe care vrei sa le adaugi in lista de cumparaturi.
30 ml Amaretto Amaretto 400 g Ciocolata cu lapte Ciocolata cu lapte 125 g Zahar pudra Zahar pudra 400 g Branza mascarpone Branza mascarpone 1 buc Blat de tort Blat de tort 1 buc Ciocolata Ciocolata Frisca la tub 20% Frisca la tub 20%