« Inapoi

Tort cu crema de mascarpone

Deserturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

45 Min.
(0)
Durată
Dificultate
0 Aprecieri
Tort cu crema de mascarpone
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 45 Min.

Se bat cu mixerul galbenusurile impreuna cu zaharul pudra pana cand amestecul devine o spuma alba. Se adauga crema mascarpone si se bate in continuare pana cand compozitia se intareste. Amestecul rezultat se tine la frigider 4 ore. Topim ciocolata in bain-marie si pregatim siropul pentru insiroparea blatului de tort. Siropul se obtine din amestecul unei cesti de cafea cu 1 paharel de amaretto.

In timp ce se topeste ciocolata, insiropam prima foaie de blat, peste care intindem crema mascarpone. Repetam procesul si pentru a doua foaie de blat. Dupa ce adaugam si a treia foaie de blat, turnam ciocolata topita astfel incat sa acopere intreaga suprafata a tortului. Pentru decorare folosim frisca, pe care o modelam cu o scobitoare dupa imaginatie.

Tortul se pune la frigider pentru a se intari. La taiere, se foloseste un cutit tinut in apa fierbinte. Feliere cu placere!