meriți să fii surprins
Toast pentru micul dejun

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

6 felii felie Paine Paine
30 g g Unt Unt
150 g g Branza Ricotta Branza Ricotta
150 g g Crema de branza Crema de branza
100 g g Ceafa crud-uscata Ceafa crud-uscata
3 fire fir Ceapa verde Ceapa verde
1 legaturi legatura Ridiche Ridiche
Sare de mare Sare de mare
Piper Piper

Toast pentru micul dejun

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

10 min
(14)

Mod de preparare

Incepem sa pregatim crema de branza: untul trebuie sa fie moale, la temperatura camerei. Adaugam ricotta si crema de branza. Amestecam foarte foarte bine. Condimentam dupa gust cu sare si piper, punem si cozi de ceapa verde. Dam crema de branza la rece pana pregatim ridichile si painea.

Taiem painea in felii potrivite, de 1 cm grosime. O prajim pe plita, in toaster sau in tiagai grill. Pentru cel mai bun gust, va sugerez sa prajiti painea pe grill-ul incins, uns cu ulei de masline.Apoi taiem ridichile in feliute foarte foarte subtiri, de preferinta folosind o mandolina.

Asamblam toast-ul: felii de paine prajita, crema de branza, ceafa afumata, ridichi.

Toast cu branza si ridichi este un toast minunat, care va face din fiecare dimineata, una speciala. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Pentru crema de branza poti folosi ceapa verde, leurda, usturoi verde sau un amestec de ierburi proaspete pe care le gasesti acum la piata. Crema de branza pregatita astfel se pastreaza foarte bine 2 zile la frigider. Astfel puteti pregati o cantitate mai mare si sa o aveti la indemana pentru toast-uri delicioase in tot felul de combinatii! Puteti folosi crema de branza cu unt si ricotta si in pachetelul de la scoala al celor mici sau in sandwich-uri pentru excursii.

Pentru un plus de savoare, pentru orice toast, este foarte important sa folosim o paine de foarte buna calitate, cu un gust deosebit. Dintre painile pe care le gasim zi de zi in Brutaria Lidl, va recomand pentru reteta de toast cu branza si ridichi: painea campionilor, painea multi-cereale, painea padurarului sau noua paine cu rozmarin si masline, cea pe care am folosit-o si eu la aceasta reteta.

In loc de ceafa afumata, puteti pregati cate un ou-ochi sau un ou posat pentru fiecare felie de toast, pe care sa il puneti peste crema de branza. De fapt, aceasta este farmecul toast-urilor: o data ce ai ales painea perfecta si ai prajit-o, posibilitatile pentru topig sunt nenumarate! Numai imaginatia ta e limita!