« Inapoi

Tarte rustice cu masline

Aperitive si Minuturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

120 Min.
(4)
Durată
Dificultate
4 Aprecieri
Tarte rustice cu masline
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 120 Min.

Mai intai pregatim aluatul, folosind un robot de bucatarie. Punem toate ingredientele in blender si amestecam pana avem un aluat omogen. Chiar daca vi se pare putin uscat, daca ramane bine strans cand il strangeti intre degete, inseamna ca e ok. Daca este prea uscat si are consistenta nisipoasa, adaugati o lingura de apa rece si amestecati din nou.

Formam o bila de aluat, o invelim in folie alimentara si o dam la rece minim 30 minute inainte de folosire.

Intre timp pregatim umplutura: punem maslinele, usturoiul si patrunjelul in blender si amestecam pana totul e bine maruntit. Potrvim la gust de sare si piper.

Incingem cuptorul la 200°C. Intindem aluatul intr-o foaie de 3mm grosime, pe masa pudrata cu faina. Decupam cu ajutorul unui pahar cercuri de aluat de 8-10cm diametru. Punem in fiecare o lingurita cu varf din amestecul de masline.

Strangem cu grija marginile aluatului in jurul umpluturii. Piscam usor aluatul pentru a ne asigura ca tarta ramane inchisa. Asezam tartele in tava, pe hartie de copt. Ungem fiecare tarta cu ou batut, folosind o pensula de patiserie.

Coacem tartele 15-20 min sau pana sunt bine rumenite si aluatul este copt.

Tartele sunt delicioase, atat proaspat scoase din cuptor, cat si dupa ce s-au racit putin. Chiar daca par foarte crocante (si SUNT crocante) se topesc in gura si sunt un deliciul la fiecare imbucatura!

Tot ce trebuie sa stii despre reteta:

- chiar daca pregatim noi aluatul "from scratch", este un aluat foarte usor de preparat, in doar cateva minute, cu ajutorul unui robot de bucatarie

- daca nu aveti un robot de bucatarie, puteti foarte simplu sa amestecati ingredientele cu o lingura de lemn si apoi sa framantati aluatul cu mana, pana e bine legat. Atentie insa, fiind un aluat pe baza de unt, trebuie lucrat foarte atent: cu cat untul se topeste mai mult de la caldura mainilor, aluatul va fi mai lipicios, va necesita mai multa faina pentru a se lega si nu va mai fi la fel de fraged.

- din acesta reteta puteti pregati si biscuiti spirala cu masline! Intindeti aluatul in foaie, ungeti uniform cu pasta de masline, rulati foarte strans. Taiati apoi rulada obtinuta in felii de 1/2 cm grosime. Ungeti biscuitii cu ou si ii coaceti in tava, pe hartie de copt, 15 minute la 180-200°C.

- nu va plac maslinele? Puteti pregati o alta umplutura pentru tarte, folosind acelasi aluat. De exemplu, caliti o ceapa, usturoi, sunca taiata foartr marunt si cozi de ceapa verde. Sau un amestec de ton din conserva si boabe de porumb. Posibilitatile chiar sunt nenumarate, in functie de preferintele voastre si de ce aveti prin frigider si camara!