« Inapoi

Tarta de mere Tatin cu crema de branza

Deserturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

60 Min.
(0)
Durată
Dificultate
0 Aprecieri
Tarta de mere Tatin cu crema de branza
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 60 Min.

150 g de unt, zaharul pudra, sarea, 1 pliculet de zahar vanilinat, oul si faina se framanta intr-un aluat si se lasa intr-un loc racoros minim o ora.

Se curata merele, se taie in felii si se inabusa usor in untul ramas vreme de cateva minute. Se intind apoi pe o tava rotunda pentru copt tarte, cu un diametru de cca. 28 cm. Sosul ramas se pune deoparte. Cu putina faina, se intinde aluatul intr-o forma rotunda, cu un diametru de cca. 30 cm. Acesta se asaza peste mere si daca depaseste dimensiunile tavii, se impatureste la colturi si se intinde in jos. 

Se introduce in cuptorul incalzit la 180 grade C si se lasa la copt pentru 30 minute. Se scoate apoi tarta din cuptor si se lasa la racit pentru aproximativ 10 minute.

Intre timp, branza, sosul ramas de la mere si zaharul vanilinat se amesteca pana cand se uniformizeaza. Frisca se bate pana cand se intareste si se incorporeaza in crema. Tarta se scoate din forma si se asaza pe un platou pentru torturi si se serveste cu crema de branza.