« Inapoi

Tarta cu spanac, ciuperci si branza Brie

Feluri Principale

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

60 Min.
(12)
Durată
Dificultate
12 Aprecieri
Tarta cu spanac, ciuperci si branza Brie
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 60 Min.

Pregatiti crusta astfel: Intr-un bol, adaugati faina si untul si mixati bine pana se formeaza un aluat nisipos. Adaugati bicarbonatul de sodium, oul, apa si mixati din nou pana se formeaza o coca. Formati din coca o bila pe care o inveliti in folie de plastic si o bagati la frigider timp de 20 minute.

Dupa cele 20 de minute, intindeti coca pe blatul de lucru, o rulati pe un sucitor si o intindeti intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Intepati aluatul cu furculita pentru a nu se umfla. Puneti hartie de copt deasupra aluatului si adaugati boabe de fasole. Bagati la cuptor, la 180 °C, timp de 15 minute. Apoi, o lasati la racit si pregatiti umplutura.

Puneti intr-o tigaie untul si adaugati ciupercile taiate cubulete. Lasatile pe foc 5 minute. Adaugati usturoiul si spanacul si mai lasati pe foc 1, 2  minute sau pana se inmoaie spanacul. Lasati la o parte totul.

Intr-un bol puneti ouale, laptele, smantana si putina sare. Amestecati  cu un tel pana se omogenizeaza. Turnati amestecul de ciuperci cu spanac si amestecul de smantana, lapte si oua in crusta pregatita mai devreme. Adaugati si bucatele de branza Brie. Bagati la cuptor, la 180 °C, timp de 25 minute.

Lasati tarta la racit inainte de a o taia. Pofta buna!