« Inapoi

Tarta cu migdale si afine

Deserturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

70 Min.
(5)
Durată
Dificultate
5 Aprecieri
Tarta cu migdale si afine
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 70 Min.

Pregatiti aluatul astfel. Puneti intr-un bol faina si untul care este la temperatura camerei si mixati pana obtineti un aluat nisipos. Apoi, adaugati zaharul, apa, esenta de vanilie si oul. Mixati pana obtineti un aluat omogen. Astfel, formati o coca pe care o inveliti in folie de plastic si o bagati la frigider pentru 20 minute.

Pentru a face umplutura, puneti intr-un bol untul si zaharul si mixati pana obtineti o compozitie pufoasa, apoi, treptat adaugati si ouale, migdalele macinate, esenta de migdale si mixati din nou. Puneti compozitia obtinuta la frigider pana pregatiti aluatul de tarta.

Ungeti formele cu unt. Pe blatul de lucru, presarati faina si intindeti aluatul pregatit mai devreme. Decupati aluatul cu ajutorul unor forme rotunde si puneti-le in formele unse cu unt. Intepati aluatul cu furculita si puneti hartie de copt. Adaugati fasole pentru a nu se umfla la cuptor. Dati la cuptor la 180 °C timp de 10 minute.

Dupa cele 10 minute, scoateti hartia de copt si fasolea si lasati-le la racit. Apoi, incepeti sa umpleti tartele. Adaugati umplutura pregatita mai devreme, intinzand in strat uniform, apoi adaugati afinele si fulgii de migdale. Dati din nou la cuptor, la 180 °C timp de 20 – 25 minute.

Lasati sa se raceasca timp de 20 minute, apoi scoateti din forme si pudrati cu zahar. Pofta buna!