« Inapoi

Tarta cu ciocolata si zmeura

Deserturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

70 Min.
(5)
Durată
Dificultate
5 Aprecieri
Tarta cu ciocolata si zmeura
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 70 Min.

Pentru a face crusta, puneti intr-un bol untul, zaharul, ouale si mixati bine. Apoi, adaugati cacao si faina si mixati din nou pana obtineti un aluat nisipos. Daca aluatul este prea nisipos, mai adaugati 2 linguri de apa sau lapte. Il framantati cu mana si faceti din el o bila pe care o inveliti in folie de plastic si o dati la frigider timp de  20 minute.

Scoateti aluatul din frigider, il intindeti pe blatul de lucru si apoi il impariti cu ajutorul unei forme in 6 parti. Ungeti cu unt 6 forme de tarta (din cele mici). Fiecare parte de aluat o puneti in forma de tarta, apasand-o cu degetele. Apoi, bagati la congelator pentru 10 minute.

Scoateti formele din congelator, taiati cercuri mici de hartie de copt si puneti deasupra formelor. Adaugati boabe de orez (ptr a nu se umfla aluatul la cuptor) si bagati la cuptor, la   180 °C pentru 12-15 minute.

Dupa ce ati scos formele din cuptor, inlaturati hartia de copt (in care ati pus orezul) si lasati-le la racit.

Pregatiti umplutura: Intr-un bol, adaugati albusurile, pe care la bateti spuma, adaugand zaharul, treptat.Intr-un alt bol, puneti ciocolata topita si racita, adaugati galbenusurile si incorporati, adaugand treptat, albusurile. Atentie! Trebuie sa le incorporati cu miscari usoare, de sus in jos.

Puneti amestecul de ciocolata in tarte (distribuit egal in cele 6), adaugati  zmeura in fiecare. 

Bagati la cuptor timp de 12 minute, la 180 °C. Pudrati cu zahar pudra si serviti. Pofta buna!