meriți să fii surprins
Supa de rosii cu naut

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

600 g g Rosii Rosie
1 bucati bucata Cartofi dulci Cartof dulce
4 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
2 catei catel Usturoi Usturoi
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
1 bucati bucata Ardei iute Ardei iute
(rosu)
1 bucati bucata Telina apio Telina apio
2 linguri lingura Vin alb Vin alb
750 ml ml Supa de legume Supa de legume
200 g g Rosii decojite Rosii decojite
2550 g g Naut Naut
2 lingurite lingurita Otet balsamic Otet balsamic
Baby spanac Baby spanac
(pentru decor)
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
Zahar Zahar
(dupa gust)

Supa de rosii cu naut

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(31)

Mod de preparare

Cartoful dulce se inteapa peste tot cu un cutit ascutit si se maseaza cu ulei de masline, apoi se da la cuptorul preincalzit timp de 25 de minute. Cand este gata, se lasa la racit, se curata de coaja si se toaca.

Rosiile Roma se pun intr-o tava, se stropesc cu ulei de masline, se condimenteaza si se dau la cuptor. Dupa 20 de minute se scot si se lasa la racit, apoi se toaca jumatate dintre ele, iar celelalte se taie in 4 felii groase.

Usturoiul, ceapa si ardeiul se calesc in ulei de masline. Se adauga tulpina de apio, se mai caleste cateva minute si se pune vinul. Se toarna supa sau apa, rosiile din conserva, rosiile Roma tocate si cartoful dulce.

Amestecul se lasa pe foc inca 15-20 de minute dupa ce a inceput sa fiarba, apoi se paseaza. Daca este nevoie, se mai lasa la fiert pentru a se ingrosa sau se mai toarna supa ori apa pentru a se subtia.

Nautul se scurge de zeama, se adauga in supa si se mai lasa pe foc timp de 5-6 minute. Rosiile Roma ramase se pun in supa si se asezoneaza cu sare, piper, zahar si otet balsamic.

Inainte de servire se toaca frunzele de spanac si se pun in bolurile de supa. Dupa gust, se mai pot adauga cateva picaturi de ulei de masline. Pofta buna!