« Inapoi

Supa de legume cu apio

Supe si Ciorbe

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

30 Min.
(1)
Durată
Dificultate
1 Aprecieri
Supa de legume cu apio
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 30 Min.

Se spala tulpinile de apio si taie, pe orizontala, in felii de cca. 1 cm grosime. Ceapa se taie in bucati mari iar cartoful in cuburi de cca. 1 cm. Lamaia se stoarce pentru a obtine zeama (1-2 linguri).

Se incinge untul intr-o oala mare, la foc mediu. Se adauga apio, cartoful si ceapa. Se asezoneaza cu sare. Se fierb, amestecand din cand in cand, pana ce legumele se inmoaie (in jur de 8 – 10 minute).

Se adauga 6 cani cu apa (cca. 1,5 l) si se da in clocot. La foc mediu, se lasa legumele la fiert pana ce devin foarte moi (cca. 20 de minute).

Cu ajutorul blenderului, se paseaza supa, pana se omogenizeaza. Se pune din nou la incalzit. Se adauga zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare.

Se drege cu putina smantana si se adauga piper dupa gust. Se toarna in boluri si se orneaza, inainte de servire, cu felii de castravete taiat pe verticala si cubulete de morcov.