« Inapoi

Supa de homar

Supe si Ciorbe

Apreciază Adaugă la favorite

Reteţa a fost adaugată la favorite!

Reteţa este deja adaugată la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

60 Min.
(0)
Durată
Dificultate
0 Aprecieri
Supa de homar
Printează Trimite pe email

Reteţa a fost adaugată la favorite!

Reteţa este deja adaugată la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 60 Min.

Homarul se lasa la decongelat dupa instructiunile de pe eticheta. Se scoate carnea din carapace, se taie in bucati cat pentru o inghititura, se acopera si se lasa deoparte.

Se curata ceapa, se taie si se rumeneste in 3 linguri de unt, alaturi de carapace. Se inabusa cu vin alb, 50 ml vinars si supa, se condimenteaza cu sare si piper, se da in clocot i se lasa sa fiarba usor, acoperite, vreme de 8-10 minute. Se toarna apoi intr-un vas, dupa ce a fost strecurat printr-o sita fina.

Legumele pentru supa se spala si se taie in bucati mici. Se prajesc in untul fierbinte ramas si se inabusa in sosul de homar pregatit anterior. Se adauga frisca si se lasa sa se patrunda 12-15 minute, pana devine cremos. Dupa ce amestecul a fost strecurat, se pune coniac dupa gust. Se adauga carnea un pic incalzita si se pregateste pentru servit.