meriți să fii surprins
Supa de homar

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

200 g g Frisca Frisca
300 g g Legume pentru supa Legume pentru supa
Piper alb Piper alb
(dupa gust)
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust)
500 ml ml Supa de rosii Supa de rosii
60 ml ml Brandy Brandy
300 ml ml Vin alb Vin alb
5 linguri lingura Unt Unt
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
1 bucati bucata Homar Homar
(intreg)

Supa de homar

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(4)

Mod de preparare

Homarul se lasa la decongelat dupa instructiunile de pe eticheta. Se scoate carnea din carapace, se taie in bucati cat pentru o inghititura, se acopera si se lasa deoparte.

Se curata ceapa, se taie si se rumeneste in 3 linguri de unt, alaturi de carapace. Se inabusa cu vin alb, 50 ml vinars si supa, se condimenteaza cu sare si piper, se da in clocot i se lasa sa fiarba usor, acoperite, vreme de 8-10 minute. Se toarna apoi intr-un vas, dupa ce a fost strecurat printr-o sita fina.

Legumele pentru supa se spala si se taie in bucati mici. Se prajesc in untul fierbinte ramas si se inabusa in sosul de homar pregatit anterior. Se adauga frisca si se lasa sa se patrunda 12-15 minute, pana devine cremos. Dupa ce amestecul a fost strecurat, se pune coniac dupa gust. Se adauga carnea un pic incalzita si se pregateste pentru servit.