« Inapoi

Supa crema de sparanghel cu parmezan

Supe si Ciorbe

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

30 Min.
(5)
Durată
Dificultate
5 Aprecieri
Supa crema de sparanghel cu parmezan
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 30 Min.

Intr-o cratita incapatoare, in care urmeaza sa fierbem supa, topim untul, adaugam uleiul de masline si calim ceapa taiata marunt, pana devine translucida.

Apoi, adaugam si usturoiul trecut prin presa sau tocat foarte marunt si le calim impreuna cateva secunde. Adaugam apoi sparanghelul, pe care il curatam si il taiem in bucati de cca 2 cm, cartofii curatati si taiat cubulete cat se poate de mici si mazarea. Turnam deasupra supa sau apa, condimentam cu sare si piper (in functie de cat de sarata este supa, folosim mai multa sau mai putina sare) si lasam totul sa fiarba pana legumele sunt moi.

Spre final, adaugam smantana dulce si zema de lamaie, apoi dam supa prin blender si, daca dorim sa fie mai fina, o putem trece ulterior si printr-o sita. 

In supa fierbinte adaugam parmesanul si amestecam bine, pana parmesanul este topit. Ca si o altenativa, puteti folosi gorgonzola in loc de parmesan, insa intr-o cantitate mult mai mica, fiind o branza cu o aroma foarte puternica.

Supa crema de sparanghel cu parmesan se serveste fierbinte, alaturi de grisine, crutoane sau biscuiti sarati. Pofta buna!