« Inapoi

Somon cu portocale si ierburi

Feluri Principale

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

55 Min.
(8)
Durată
Dificultate
8 Aprecieri
Somon cu portocale si ierburi
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 55 Min.

Vezi reteta pas cu pas: Reteta video somon cu portocale

Curatati ceapa, spalati-o si taiati-o. Spalati somonul si crestati-l. Stoarceti o portocala. Spalati si tocati patrunjelul. Taiati o portocala in felii.

Intr-un vas termorezistent, puneti ceapa tocata, feliile de portocala, patrunjelul, asezonati cu sare si piper si adaugati somonul crestat.

Puneti cate o felie de portocala in fiecare crestatura a somonului, apoi adaugati si cate o frunza de dafin, asezonati din nou cu sare si piper, adaugati uleiul de masline, apoi vinul alb.

Dati la cuptor la 220° C, timp de 15 minute, apoi reduceti temperatura la 180° C pentru alte 30 de minute.

Pentru dressing, puneti intr-un bol ceapa tocata marunt si rosiile tocate marunt si ele. Adaugati si patrunjelul si apoi amestecati bine totul.

Puneti somonul pe un platou si serviti cu dressing-ul pregatit mai devreme.

Pofta buna!