« Inapoi

Somon cu crusta de mustar si piure de cartofi cu sofran

Feluri Principale

Apreciază Adaugă la favorite

Reteţa a fost adaugată la favorite!

Reteţa este deja adaugată la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

45 Min.
(0)
Durată
Dificultate
0 Aprecieri
Somon cu crusta de mustar si piure de cartofi cu sofran
Printează Trimite pe email

Reteţa a fost adaugată la favorite!

Reteţa este deja adaugată la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 45 Min.

Fileurile de somon se lasa la decongelat.

Se curata salotele si se taie marunt. Feliile de toast se curata de coaja si se faramiteaza marunt. Se amesteca cele doua cu mustar, ulei si otet, adaugandu-se, dupa gust, sare si piper.

Se curata cartofii si se taie marunt. Se pun la fiert in apa sarata vreme de 20-25 minute, pana devin foarte moi.

Se spala somonul, se tamponeaza pentru a absorbi apa, se condimenteaza cu sare si piper si se pune intr-o forma pentru sufleuri unsa cu ulei. Se toarna deasupra amestecul de mustar si se lasa la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade C vreme de 12-15 minute

Frisca si sofranul se dau in fiert si se lasa deoparte, acoperite. Se scurg cartofii si se toarna frisca amestecata cu sofran printr-o sita fina. Se zdrobesc cartofii pana se obtine un piure fin, care se condimenteaza dupa gust. Se serveste alaturi de somon.