meriți să fii surprins
Smochine caramelizate cu otet balsamic

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 linguri lingura Inghetata Inghetata
(vanilie-bourbon)
3 linguri lingura Reductie de otet balsamic Reductie de otet balsamic
2 linguri lingura Zahar brun Zahar brun
2 linguri lingura Unt Unt
8 bucati bucata Smochine Smochine

Smochine caramelizate cu otet balsamic

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

20 min
(2)

Mod de preparare

Se curata smochinele prin frecare si se taie in patru. In untul fierbinte, se prajesc cu partea taiata in jos, vreme de 1 minut. Se spumeaza cu zahar si se lasa la caramelizat pentru scurt timp. Se scot smochinele si se pun apoi pe 4 farfurii.

Caramelul ramas in tava se stinge cu otet si se lasa la scazut pana devine gros. Cupele de inghetata se asaza pe farfurii, se stropesc cu caramelul balsamic si se servesc. Alaturi de acestea, se pot servi si biscuiti fini, precum Cantuccini.