« Inapoi

Smochine caramelizate cu otet balsamic

Deserturi

Apreciază Adaugă la favorite

Reteţa a fost adaugată la favorite!

Reteţa este deja adaugată la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

20 Min.
(0)
Durată
Dificultate
0 Aprecieri
Smochine caramelizate cu otet balsamic
Printează Trimite pe email

Reteţa a fost adaugată la favorite!

Reteţa este deja adaugată la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 20 Min.

Se curata smochinele prin frecare si se taie in patru. In untul fierbinte, se prajesc cu partea taiata in jos, vreme de 1 minut. Se spumeaza cu zahar si se lasa la caramelizat pentru scurt timp. Se scot smochinele si se pun apoi pe 4 farfurii.

Caramelul ramas in tava se stinge cu otet si se lasa la scazut pana devine gros. Cupele de inghetata se asaza pe farfurii, se stropesc cu caramelul balsamic si se servesc. Alaturi de acestea, se pot servi si biscuiti fini, precum Cantuccini.