meriți să fii surprins
Salata de sfecla rosie si portocale cu somon

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
4 bucati bucata Portocale Portocala
0,5 bucati bucata Ceapa rosie Ceapa rosie
4 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
1 lingurite lingurita Miere Miere
1 lingurite lingurita Mustar Mustar
Creson Creson
(dupa gust)
400 g g Sfecla rosie Sfecla rosie
(fiarta)
100 g g Somon file Somon file

Salata de sfecla rosie si portocale cu somon

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(12)

Mod de preparare

Se spala sfecla rosie fara a se deteriora coaja. Se fierbe cu coaja, in apa sarata clocotinda, timp de 25-35 de minute, in functie de marime, pana se inmoaie. Se scoate, se spala cu apa rece si se lasa la racit. Apoi se curata de coaja si se taie in cuburi mici (este indicat sa se poarte manusi de bucatarie).

Portocalele se curata de coaja, indepartandu-se si partea alba. Se scot feliile dintre pielitele albe despartitoare, se pastreaza zeama. Se curata ceapa si se taie in cuburi marunte.

Se amesteca uleiul de masline cu 3-4 linguri de zeama de portocale, mustar, miere, sare si piper. Se amesteca cu sfecla rosie, feliile de portocala si ceapa si se repartizeaza pe farfurii.

Somonul se taie fasii si se aseaza deasupra, impreuna cu cresonul.

Sugestie: Puteti sa preparati salata cu cateva ore mai devreme si sa o puneti la rece. Adaugati somonul abia cu putin timp inainte de servire. Pofta buna!