meriți să fii surprins
Salata de mazare

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

750 g g Mazare Mazare
(congelata)
1 bucati bucata Ceapa rosie Ceapa rosie
125 ml ml Iaurt grecesc Iaurt grecesc
50 g g Maioneza Maioneza
200 g g Bacon Bacon
100 g g Branza Branza
(razuita)
Sare de mare Sare de mare
Piper Piper

Salata de mazare

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(41)

Mod de preparare

Punem la fiert 2 litri de apa. Cand apa clocoteste, punem sare si mazarea. Fierbem 10-15 minute sau pana mazarea e fiarta al dente, apoi o scurgem foarte bine intr-o sita.

Prajim baconul intr-o tigaie anti-aderenta, fara adaos de grasime. Trebuie sa prajim feliile de bacon la foc mediu, pana e foarte crocant, apoi il scoatem pe hartie de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei. Cand e uscat de grasime, il maruntim cu mana. Va fi usor de maruntit pentru ca, daca e bine prajit, va fi extrem de crocant.

Pentru sos, trebuie sa amstecam maioneza, iaurtul, ceapa taiata fin, sare si piper dupa gust.

La final, nu ne ramane decat sa asamblam salata de mazare: amestecam mazarea, cascavalul dat pe razatoare, baconul maruntit si sosul. Potrivim la gust de sare si piper si dam salata de mazare la frigider pana in momentul servirii.Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Salata de mazare este o reteta minunata pentru primavara! Poti folosi mazarea proaspata, congelata sau la conserva si, pentru un plus de savoare, poti adauga si boabe de porumb, din conserva sau, pe timpul verii, de la porumb proaspat fiert.

Este o salata care merge perfect ca aperitiv sau fel principal dar si o garnitura foarte buna pentru carnea la gratar. Salata cu mazare este cu atat mai buna cu cat e rece, de la frigider. Si, pentru ca toate aromele sa fie bine intrepatrunse, este ideal sa lasam salata la frigider cateva ore bune, de preferinta peste noapte, inainte de servire.