« Inapoi

Rulouri din clatite cu branza si sunca

Aperitive si Minuturi

Mic Dejun

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

25 Min.
(1)
Durată
Dificultate
1 Aprecieri
Rulouri din clatite cu branza si sunca
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 25 Min.

Se rade lamaia bio si se pastreaza coaja. Ceapa verde se toaca - se vor folosi 2 linguri de frunze.

Se amesteca faina cu 1/4 lingurita de sare. Se bate galbenusul oului cu laptele si cu 75 ml de apa, apoi se toarna peste faina, amestecand usor. Aluatul obtinut se lasa sa creasca timp de 20 de minute.

Intre timp, crema de branza se mixeaza cu frunzele tocate de ceapa verde si se asezonează cu coaja de lamaie rasa, sare si piper. Compozitia rezultata se pune la frigider.

Din aluatul preparat se coc, intr-o tigaie unsa cu putin ulei, 2 clatite mari si subtiri, care apoi se lasa la racit.

Se spala rosiile si se taie in felii subtiri, iar salata se spala si se usuca. Se intinde jumatate din crema de ceapa verde pe fiecare clatita, apoi se pune o frunza de salata, doua feliute de prosciutto si branza si se adauga cateva feliute de rosii.

Rulourile se ruleaza si sunt gata de servit. Sfat: pot fi savurate si la birou, fiind usor de transportat, in folie de plastic sau aluminiu.