« Inapoi

Rata cu taitei Chow Mein

Feluri Principale

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

90 Min.
(4)
Durată
Dificultate
4 Aprecieri
Rata cu taitei Chow Mein
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 90 Min.

1. Dezosam rata si o taiem cuburi mici, pe care le amestecam cu piperul, sosul de soia si amidonul.

2. Incingem uleiul, de preferat intr-un wok, punem rata si o prajim la foc iute, amestecand incontinuu cu ajutorul a doua bete chinezesti.

3. Intre timp, punem 2 litri de apa la fiert, iar cand apa clocoteste punem taiteii chinezesti la fiert conform indicatiilor producatorului, dupa care ii scurgem bine de apa.

4. Cand rata este aproape gata, scurgem uleiul si adaugam legumele taiate amestecand rapid (se vor taia julien, mai putin ardeii iuti, care trebuie maruntiti).

5. Dupa 2-3 minute adaugam taieteii si amestecam.

6. Adaugam uleiul de susan si sosul de soia, potrivim de gust si servim totul fierbinte.

Indicatii: Focul sa fie mare cam tot timpul prepararii. Sosul de soia este sarat, asadar nu mai adaugam sare.

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.