1. Dezosam rata si o taiem cuburi mici, pe care le amestecam cu piperul, sosul de soia si amidonul.
2. Incingem uleiul, de preferat intr-un wok, punem rata si o prajim la foc iute, amestecand incontinuu cu ajutorul a doua bete chinezesti.
3. Intre timp, punem 2 litri de apa la fiert, iar cand apa clocoteste punem taiteii chinezesti la fiert conform indicatiilor producatorului, dupa care ii scurgem bine de apa.
4. Cand rata este aproape gata, scurgem uleiul si adaugam legumele taiate amestecand rapid (se vor taia julien, mai putin ardeii iuti, care trebuie maruntiti).
5. Dupa 2-3 minute adaugam taieteii si amestecam.
6. Adaugam uleiul de susan si sosul de soia, potrivim de gust si servim totul fierbinte.
Indicatii: Focul sa fie mare cam tot timpul prepararii. Sosul de soia este sarat, asadar nu mai adaugam sare.
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.
Selecteaza ingredientele pe care vrei sa le adaugi in lista de cumparaturi.
1 buc Rate intregi Rata intreaga 200 ml Ulei Ulei 1 varf Piper alb Piper alb 1 lingurita Sos de soia Sos de soia 2 linguri Amidon Amidon 250 g Taitei chow mein Taitei chow mein 2 buc Morcovi Morcov 200 g Praz Praz 200 g Telina Telina 2 buc Telina chinezeasca Telina chinezeasca 2 buc Ceapa verde Ceapa verde 1 buc Ulei de seminte de susan Ulei de seminte de susan 2 buc Ardei iute Ardei iute 4 linguri Sos de soia Sos de soia Adauga in lista de cumparaturi