meriți să fii surprins
Pui cu mazare si bacon

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

650 g g Piept de pui Piept de pui
200 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
150 g g Pesmet Pesmet
50 g g Branza Grana Padano Branza Grana Padano
100 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
Sare Sare
Piper Piper
1 linguri lingura Ierburi aromatice Ierburi aromatice
(oregano, busuioc, patrunjel)
750 g g Mazare Mazare
250 g g Bacon Bacon

Pui cu mazare si bacon

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(7)

Mod de preparare

Taiem pieptul de pui in bucati potrivite. Le lasam la marinat in lapte timp de minim 30 minute. Astfel, bucatile de piept de pui vor ramane fragede si dupa prajire. Le scurgem apoi din lapte si le stropim cu putin ulei de masline, cca o lingurita. Punem deasupra pesmet, Grana Padano (sau permesan proaspat razuit), sare, piper, ierburi aromatice. Amestecam foarte bine, astfel incat sa faca o crusta pe bucatile de pui.

Intr-o tigaie punem ulei de masline cat sa acopere fundul tigaii. Prajim bucatile de piept de pui la foc mediu spre mic, pana sunt rumenite pe ambele parti. Intre timp, fierbem mazarea dupa instructiunile de pe ambalaj.

Cand puiul este prajit, scurgem excesul de ulei din tigaie. Adaugam mazarea si cubuletele de bacon peste bucatile de pui. Le gatim impreuna 4-5 minute la foc mare, sau pana baconul e rumenit. Tragem de pe foc, condimentam cu sare si piper dupa gust. Cina este gata! Sau pranzul, pentru ca reteta de Pui cu mazare si bacon merge perfect oricand. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: Faptul ca marinam puiul in lapte in face super fraged, deci nu sari peste pasul acesta. Poti pregati puiul cu o zi inainte si sa il prajesti doar cand faci reteta! Pentru o varianta mai light, poti coace bucatelele de pui in cuptor, pe hartie de copt, avand grija sa le intorci o data in timpul coacerii, pentru a se rumeni uniform. Trebuie sa coci puiul in cuptorul incins la 180°C timp de 30 minute. Daca alegi sa il prajesti, nu e nevoie de baie de ulei, ci doar ulei cat sa acopere fundul tigaii.

Folosim mazare congelata, pe care o fierbem inainte de folosire, dupa instructiunile de pe ambalaj. Daca iti ramane din amestecul de pesmet, parmesan si condimente, nu e nicio problema! Il poti pune intr-o punga inchisa ermetic si il pastrezi la congelator pana data viitoare cand ai nevoie de el pentru reteta aceasta sau orice tip de snitele de pui, curcan sa porc. Reteta aceasta se poate face si cu piept de curcan, pulpe dezosate de pui sau pulpa de porc.

1 oferte

Piept de pui, dezosat, fără pielePiept de pui, dezosat, fără piele
Piept de pui, dezosat, fără piele
28.03 - 31.03
Stoc limitat!*
2,79Lei