« Inapoi

Prajitura cu mere

Deserturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

45 Min.
(11)
Durată
Dificultate
11 Aprecieri
Prajitura cu mere
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 45 Min.

Uneori este timp pentru prajituri complicate si creme deosebite. Alteori ne dorim pur si simplu sa coacem ceva rapid, care sa ne satisfaca pofta de dulce fara prea multe complicatii si cu ingrediente la indemana. Asta se intampla in mod deosebit cand cei mici ne intreaba “avem ceva dulce?” sau “vrei sa gatim ceva impreuna?”. Pentru astfel de situatii, exista retete ca si cea de azi – Prajitura cu mere!

Mai intai incingem cuptorul la 180 grade C. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava de 15x15cm.

Intr-un bol punem faina, cernuta impreuna cu praful de copt si sarea. Turnam deasupra ingredientele: unt topit, cele 3 oua, vanilia. Amestecam totul cu mixerul, 5 minute la viteza medie, pana avem un aluat omogen si lucios. Turnam aluatul in tava si il nivelam bine cu spatula.

Spalam merele si le taiem felii. Asezam feliile de mar peste prajitura. Pudram cu scortisoara si zahar brun. Dam prajitura la cuptor timp de 30-35 minute sau pana trece testul scobitorii. 

Tips and tricks pentru reteta de Prajitura cu mere:  

- Puteti folosi si alte fructe in afara de mere: pere, struguri, prune si chiar fructe uscate.

- Este o prajitura foarte pufoasa, cu o crusta crocanta. Se pastreaza foarte bine 2-3 zile si este perfecta pentru pachetelul de la scoala sau de la birou.

- Din ingredientele date, ccoacem Prajitura rapida cu mere intr-o tava patrata de 15x15cm. Pentru o tava mai mare, cum este o tava de prajitura de 35x25 cm, pur si simplu dublati cantitatile.

- Puteti pune merele intregi, curatate si feliate, asa cum vedeti in poza sau puteti sa le taiati cubulete si sa le incorporati in compozitie.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.