« Inapoi

Pomme du Sima Bio

Deserturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

25 Min.
(2)
Durată
Dificultate
2 Aprecieri
Pomme du Sima Bio
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de preparare: 30 Min.
Timp de gatire: 25 Min.

Vezi reteta pas cu pas: Reteta Video Pomme du Sima Bio - Chef Florin Dumitrescu

Pentru acest preparat ai nevoie de mere bio, de preferat mere golden.

Merele curatate de coaja trebuie lasate putin in apa cu suc de lamaie.

Bate ouale cu zahar si scortisoara praf, apoi intinde aluatul de foietaj si taie benzi a cate 6 cm latime.

Sterge merele, da-le prin ouale batute, apoi asaza-le pe un capat de aluat si ruleaza.

Pune-le pe o tava de cuptor, presara zahar brun peste ele si coace-le la 180˚C in cuptorul incins, timp de 25 de minute.

Pentru caramel, topeste complet zaharul intr-o tigaie, iar apoi flambeaza-l cu coniac. Adauga smantana de gatit si, la final, untul. Lasa caramelul sa se raceasca.

Frisca e simplăa! Bate smantana lichida cu mixerul, cu 150 g de zahar.

Acum iti ramane doar sa faci plating-ul si nu uita sa presari si putin piper macinat deasupra pentru un gust surprinzator.