Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
10 bucati bucata | Mere Mere | |
25 g g | Scortisoara Scortisoara | |
4 bucati bucata | Oua Ou | |
1 pachete pachet | Foitaj Foitaj | |
350 g g | Zahar brun
Zahar brun (pentru caramel) | |
100 g g | Zahar brun
Zahar brun (pentru oua) | |
30 ml ml | Cognac Cognac | |
50 g g | Unt Unt | |
100 | Smantana pentru gatit
Smantana pentru gatit (pentru caramel) | |
25 ml ml | Smantana pentru gatit
Smantana pentru gatit (pentru montaj) | |
250 ml ml | Smantana pentru gatit
Smantana pentru gatit (pentru frisca) | |
3 g g | Sare grunjoasa Sare grunjoasa | |
10 g g | Piper negru Piper negru |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPomme du Sima Bio
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru acest preparat ai nevoie de mere bio, de preferat mere golden.
Merele curatate de coaja trebuie lasate putin in apa cu suc de lamaie.
Bate ouale cu zahar si scortisoara praf, apoi intinde aluatul de foietaj si taie benzi a cate 6 cm latime.
Sterge merele, da-le prin ouale batute, apoi asaza-le pe un capat de aluat si ruleaza.
Pune-le pe o tava de cuptor, presara zahar brun peste ele si coace-le la 180˚C in cuptorul incins, timp de 25 de minute.
Pentru caramel, topeste complet zaharul intr-o tigaie, iar apoi flambeaza-l cu coniac. Adauga smantana de gatit si, la final, untul. Lasa caramelul sa se raceasca.
Frisca e simpla! Bate smantana lichida cu mixerul, cu 150 g de zahar.
Acum iti ramane doar sa faci plating-ul si nu uita sa presari si putin piper macinat deasupra pentru un gust surprinzator.