« Inapoi

Pizza Margherita

Feluri Principale

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

120 Min.
(5)
Durată
Dificultate
5 Aprecieri
Pizza Margherita
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 120 Min.

Pizza Margherita este o pizza clasica, usor de preparat si baza ideala pentru orice pizza doriti sa preparati: incepeti cu Margherita si adaugati toping-urile voastre preferate!

Pentru blat, amestecam apa calduta, zaharul si drojdia, lasam amestecul sa se odihneasca 10 minute. Intre timp, punem in blender faina, sarea, uleiul de masline. Amestecam cateva secunde. Adaugam amestecul de drojdie si continuam sa amestecam pana avem un aluat omogen, elastic, care se desprinde de peretii vasului.

Formam o bila de aluat si o mutam intr-un vas mare, uns cu putin ulei de masline. Acoperim vasul cu un prosop curat si il lasam la dospit 1 ora si jumatate sau pana isi dubleaza volumul. Aluatul dospeste cel mai bine intr-un loc caldut si uscat. Va recomand sa puneti vasul in cuptorul stins, unde aprindem doar becul cuptorului.

Cand aluatul isi dubleaza volumul, il intindem in tava, cu mana. Pentru un aluat subtire si crocant, intindem aluatul in tava mare a aragazului. Sau puteti coace 2 pizza in tava speciala de 25 cm diametru. Pentru ca pizza sa nu se lipeasca, ungem putin tava cu ulei si presaram faina de malai.

Cand blatul este intins in tava, il ungem cu un strat subtire se rosii amestecate cu usturoi pisat. Punem sare, piper busuioc. Deasupra urmeaza feliile de mozzarella.

Cocem pizza 10-12 minute in cuptorul foarte bine incins, la temperatura maxima (min 220°-250°C) sau pana blatul e crocant si mozzarella frumos rumenita. Pofta buna!

Legenda spune ca Pizza Margherita, originara din Napoli, a fost creata de Raffaele Esposito, in cinstea reginei Margherita de Savoy, cu ocazia unificarii Italiei in 1889. Ingredientele principale: rosii, mozzarella fior di latte si busuioc reproduc culorile steagului Italiei. Adevarul este ca in toata regiunea Napoli se facea aceasta pizza de multi ani, deci adevarul e undeva la mijloc. Cel mai important insa, este faptul ca e o pizza delicioasa, pe gustul tuturor!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.