« Inapoi

Pizza Hawaii

Paine, Aluaturi si Blaturi

Apreciază Adaugă la favorite

Reteţa a fost adaugată la favorite!

Reteţa este deja adaugată la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

90 Min.
(0)
Durată
Dificultate
0 Aprecieri
Pizza Hawaii
Printează Trimite pe email

Reteţa a fost adaugată la favorite!

Reteţa este deja adaugată la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 90 Min.

Reteta de baza aluat de pizza (baza pentru alte retete): Se dizolva drojdia cu zaharul in 150 ml de apa calduta, se acopera si se lasa 10 minute sa dospeasca.

Faina cu sare, ulei si apa cu drojdie se framanta pana se obtine un aluat neted. Acesta se acopera si se lasa la dospit cca. 1 ora, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. Apoi se mai framanta o data aluatul pe niste faina, se imparte in 4 portii si se intind foi de pizza ovale sau rotunde. Se aseaza pe tavi acoperite cu hartie de copt. Se completeaza cu ingredientele aferente retetei, iar apoi se coc pe rand, cca. 18 minute in cuptorul preincalzit la 225 C.

Ceapa verde se curata, se toaca si se caleste in uleiul de masline fierbinte. Se stinge cu rosiile, se adauga concentratul de legume si se potriveste de gust cu pasta de rosii, sare, piper si zahar. Se lasa sa fiarba la foc mic 6-8 minute, iar apoi se lasa sa se raceasca putin. Se unge aluatul de pizza cu un strat subtire din acest sos, se presara cu Emmentaler. Pe deasupra se pune sunca si ananasul scurs, se coace conform indicatiilor din reteta de baza.

Inainte de servire se orneaza cu busuioc proaspat. Pofta buna!