« Inapoi

Paste cu sos de mascarpone si bacon

Paste

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

15 Min.
(14)
Durată
Dificultate
14 Aprecieri
Paste cu sos de mascarpone si bacon
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 15 Min.

Mai intai punem la fiert apa pentru paste. Mai exact 4 litri de apa si o lingurita de sare. Cat timp clocoteste apa, ne putem ocupa de sos.

Intr-o tigaie incapatoare, incgingem uleiul de masline. Punem apoi cubuletele de bacon, ceapa taiata marunt si cateii de usturoi taiati felii subtiri sau trecuti prin presa. Le calim pe toate impreuna pana ceapa este sticloasa si baconul usor rumenit. Punem mascarpone, condimentam dupa gust cu sare si piper. Nu uitati ca si baconul este sarat, deci este ideal sa gustati inainte de a sara.

Punem pe foc pana se topeste mascarpone si avem un sis cremos. Adaugam pastele fierte, direct din apa, fara a le scurge sau a le trece pe sub jet de apa rece. Daca e nevoie, mai adaugam din apa in care au fiert pastele, pentru a regla cremozitatea sosului.

La final, nu ne ramane decat sa mai punem sare si piper daca este nevoie, apoi patrunjelul taiat marunt si rondele de ardei iute. Pofta buna!

Informatii utile: Puteti folosi paste proaspete sau paste uscate. Pastele proaspete au un timp mai mic de fierbere si un gust special, de aceea le-am ales pentru reteta de Paste cu sos de mascarpone si bacon. Ce puteti folosi pe langa bacon, ceapa si usturoi? Ciuperci, poumb, broccoli pe care il opariti putin inainte, mazare fiarta sau din conserva. Daca doriti un sos mai lichid, avand in vedere ca sosul de mascarpone este destul de dens, adaugati o data cu pastele si o jumatate de polonic din apa in care au fiert pastele. Aceasta apa este plina de amidon, astfel ca subtiaza sosul insa fara a-i compromite cremozitatea.

Pentru fiecare 100g paste (proaspete sau uscate) punem la fiert 1 litru de apa cu sare. Este foarte important sa fierbem pastele in apa suficienta pentru ca pastele sa aiba loc sa se “desfasoare”. Pentru o persoana calculam 80-100g paste inainte e a le fierbe. Aceasta este portia ideala. 

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.