« Inapoi

Pasca cu branza dulce de vaci

Paine, Aluaturi si Blaturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

150 Min.
(1)
Durată
Dificultate
1 Aprecieri
Pasca cu branza dulce de vaci
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 150 Min.

Lasam untul la temperatura camerei sa se inmoaie, radem lamaile si portocala pentru coaja. Despartim albusurile de galbenusurile a 3 oua.

Punem stafidele intr-un bol, turnam apa cat sa le acopere si le lasam sa se inmoaie timp de 30 minute, maximum o ora, dupa care le punem intr-o strecuratoare la scurs.

Cernem faina. Incalzim laptele impreuna cu zaharul tos si vanilia. Atentie, laptele sa nu fie fierbinte! Dizolvam drojdia in putin lapte caldut, peste care adaugam putina faina si amestecam pentru a se forma maiaua. Turnam maiaua peste faina din castron si o lasam la loc cald pana se crapa faina deasupra.

Frecam galbenusurile cu sarea, coaja de lamaie si portocala, apoi le punem peste maia si faina din castron, adaugam si restul de lapte si framantam adaugand untul moale si uleiul. Framantam aluatul aproximativ 30 minute.

Dupa framantare, lasam aluatul la dospit in vasul acoperit cu un servet curat timp de o ora si jumatate.

Intre timp, punem branza dulce de vaci intr-un castron, adaugam grisul, faina, zaharul, esenta de rom, zaharul vanilat, coaja de lamaie, stafidele, ouale si amestecam bine.

Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in doua parti egale. Intindem cu mana o foaie rotunda de dimensiunea formei. Luam o tava rotunda cu peretii detasabili, o ungem cu unt si o tapetam cu faina. Punem in tava foaia rotunda de aluat si o intepam din loc in loc cu o furculita.

Cealalta jumatate de aluat o impartim in trei parti egale, pe care le rulam pe fiecare in parte, pana obtinem 3 rulouri lungi, apoi facem o impletitura in trei pe care o punem in tava peste foaia de aluat, de jur imprejur, ca un cerc.

Lasam pasca la crescut 45 minute. Turnam in mijloc umplutura de branza dulce, ungem bine impletitura de aluat cu amestecul de ou si lapte. Incalzim cuptorul la 175 grade C si punem pasca in cuptor timp de 45-50 minute. Dupa ce pasca s-a copt, o scoatem din cuptor si o ungem cu miere.

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.