« Inapoi

Paine cu usturoi si ierburi aromatice

Paine, Aluaturi si Blaturi

Apreciază Adaugă la favorite

Reteţa a fost adaugată la favorite!

Reteţa este deja adaugată la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

60 Min.
(0)
Durată
Dificultate
0 Aprecieri
Paine cu usturoi si ierburi aromatice
Printează Trimite pe email

Reteţa a fost adaugată la favorite!

Reteţa este deja adaugată la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 60 Min.

Marunteste usturoiul si cimbrul.

Pregatirea aluatului: Cerne faina, sarea, drojdia si zaharul intr-un vas mare. Fa o adancitura in centrul amestecului si toarna apa. Amesteca faina, incepand din exterior spre interior, pana cand aluatul capata forma unei bile. Cand compozitia este gata, pune-o pe o suprafata presarata cu faina si framant-o timp de 10 minute, pana cand devine omogena si elastica. Ca alternativa, poti folosi un robot de bucatarie pentru a framanta aluatul timp de 10 minute, la viteza mica.

Formeaza o bila din aluat si pune-o intr-un vas din sticla, uns cu putin ulei. Acopera vasul cu un servet de bucatarie umezit si pune-l intr-un loc cald, pana cand isi dubleaza volumul. Dupa ce s-a dospit, framanta-l usor si apoi asaza-l intr-o tava de copt unsa. Lasa-l din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Taie in doua un aluat pregatit si dospit pentru paine si intinde fiecare bucata, astfel incat sa se alungeasca si sa se subtieze. Impleteste bucatile intre ele, de doua ori, apoi pune painea rezultata intr-o tava de copt unsa. Aplica cu pensula ulei de masline Primadonna si presara din belsug usturoi si cimbru proaspat maruntit. Coace pana cand painea devine crocanta si aurie.