meriți să fii surprins
Paine cu masline si ciuperci

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

430 ml ml Apa Apa
10 g g Zahar Zahar
7 g g Drojdie Drojdie
15 g g Sare grunjoasa Sare grunjoasa
680 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(650)
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Cimbru Cimbru
(dupa gust)
Ciuperci Ciuperci
(dupa gust)
Masline verzi Masline verzi
(dupa gust)
Ulei de masline Ulei de masline
(dupa gust)

Paine cu masline si ciuperci

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(20)

Mod de preparare

Pregatirea aluatului: Cerne faina, sarea, drojdia si zaharul intr-un vas mare. Fa o adancitura in centrul amestecului si toarna apa. Amesteca faina, incepand din exterior spre interior, pana cand aluatul capata forma unei bile. Cand compozitia este gata, pune-o pe o suprafata presarata cu faina si framant-o timp de 10 minute, pana cand devine omogena si elastica. Ca alternativa, poti folosi un robot de bucatarie pentru a framanta aluatul timp de 10 minute, la viteza mica. Formeaza o bila din aluat si pune-o intr-un vas din sticla, uns cu putin ulei. Acopera vasul cu un servet de bucatarie umezit si pune-l intr-un loc cald, pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce s-a dospit, framanta-l usor si apoi asaza-l intr-o tava si lasa-l din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul. Taie in doua un aluatul pregatit si dospit pentru paine. Modeleaza doua bucati ovale si pune-le in tavi de copt unse. Aplica cu pensula ulei de masline virgin Luccese si presara masline verzi Chira, fara samburi si taiate in jumatati, si ciuperci trase in tigaie. Adauga putin cimbru proaspat si putina sare grunjoasa si lasa din nou aluatul sa creasca. Pune la copt, pana cand painea devine aurie si este patrunsa.