Separam 2 oua si folosim doar galbenusurile pentru sosul olandez.
Topim untul intr-o craticioara si stoarcem sucul de la o lamaie intr-un vas.
Imediat ce avem toate ingredientele pregatite punem o oala de apa la fiert pentru bain marie, asezam un bol de inox sau de sticla in care batem galbenusurile si adaugam treptat untul, batand constant ca la maioneza. Continuam sa amestecam pana cand obtinem un sos de consistenta maionezei. In cazul in care se taie sosul, stropim cu o lingura de apa rece si amestecam cu energie.
La final, cand sosul ajunge sa fie gatit, adaugam sucul de lamaie si patrunjel tocat marunt.
Posam cate un ou pentru fiecare portie. Pentru a posa ouale, fierbem apa, apoi micsoram puterea focului si asezam ouale sparte in apa. Nu lasam apa sa fiarba cand punem oul pentru ca se va sparge.
In momentul in care avem ouale posate si sosul gata, putem praji chiflele taiate pe orizontala.
Asezam feliile de somon afumat pe painea prajita, peste ele punem frunzele de baby spanac stropite cu putin ulei de masline, asezam ouale posate, sosul olandez si deasupra o lingura generoasa de icre de somon. Pofta buna!
Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu!
Selecteaza ingredientele pe care vrei sa le adaugi in lista de cumparaturi.
6 buc Oua Ou 150 g Icre de somon Icre de somon 2 buc Chifle Chifla 150 g Somon afumat Somon afumat 50 g Baby spanac Baby spanac 100 g Unt Unt 1 buc Lamai Lamaie 1 legatura Patrunjel Patrunjel 2 linguri Ulei de masline Ulei de masline Adauga in lista de cumparaturi