Biscuitii se zdrobesc marunt, se amesteca cu untul topit si se taseaza intr-o forma rotunda, cu fund detasabil (26 cm), tapetata cu hartie de copt si unsa cu grasime. Se coc timp de 10 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Se scot si se lasa la racit 5 minute. Se reduce temperatura la 160°C.
Se amesteca crema de branza proaspata, smantana, zaharul pudra, zaharul vanilat si ouale. Crema se repartizeaza pe baza precoapta si se coace timp de 40-45 minute, pana crema se intareste. Prajitura se lasa 5 minute in cuptorul stins, apoi se lasa sa se raceasca pe un gratar de prajituri. Se acopera si se pune in frigider peste noapte.
Fructele de padure se lasa la decongelat pe o sita, colectandu-se zeama. Se repartizeaza fructele pe prajitura. Zeama se completeaza cu apa, daca e cazul, pentru a se obtine o cantitate de 250 ml. Se amesteca cu praful de glazura si cu zahar, se da o data in clocot amestecandu-se intre timp. Se repartizeaza uniform peste fructe si se lasa sa se intareasca.
Selecteaza ingredientele pe care vrei sa le adaugi in lista de cumparaturi.
30 g Zahar cristal Zahar cristal 500 g Fructe de padure Fructe de padure 1 buc Zahar vanilinat Zahar vanilinat 160 g Zahar pudra Zahar pudra 200 g Smantana 20% Smantana 20% 400 g Crema de branza Crema de branza 200 g Biscuiti cu unt Biscuiti cu unt 100 g Unt 65% Unt 65% 2 buc Oua M Ou M 1 buc Glazura de vanilie Glazura de vanilie Adauga in lista de cumparaturi