meriți să fii surprins
Musuroi de cartita cu banane

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

blat

5 bucati bucata Oua Ou
100 g g Zahar Zahar
1 praf praf Sare Sare
50 g g Cacao Cacao
50 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
150 g g Faina alba de grau Faina alba de grau

umplutura

250 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
500 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
100 g g Zahar Zahar
6 bucati bucata Banane Banana
(mici)
100 g g Ciocolata neagra Ciocolata neagra
2 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie

Musuroi de cartita cu banane

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:10 h
(23)

Mod de preparare

Intr-un bol, adaugati ouale, zaharul si un praf de sare si mixati bine pana isi dubleaza volumul. Adaugati si cacao si mixati pana se incorporeaza. Apoi, puneti si uleiul si mixati din nou. Dupa ce ati incorporat uleiul, adaugati faina, putin cate putin, amestecand cu o spatula. Turnati compozitia intr-o tava de 26 cm, unsa cu unt si bagati la cuptor, la 180°C, timp de 40 minute.

Dupa ce ati scos blatul de la cuptor si s-a racit, puneti o farfurie mai mica decat forma blatului si cu ajutorul unui cutit, taiati de jur imprejurul farfuriei, dar fara a se ajunge la baza blatului. Indepartati farfuria si, cu ajutorul unei lingurite scoateti miezul blatului si il puneti intr-un bol. Il faramitati si il puneti deoparte.

Pentru crema, trebuie sa aveti grija ca frisca lichida si mascarponele sa fie foarte reci.Bateti frisca lichida pana se intareste si apoi o bagati la frigider.

Mixati mascarponele (si acesta trebuie sa fie foarte rece) cu zaharul si esenta de vanilie. Adaugati frisca batuta, amestecati si apoi adaugati ciocolata taiata fasii. Omogenizati bine totul si dati la frigider.

Curatati si taiati bananele in jumatati, pe care le puneti pe toata suprafata blatului. Peste banane, adaugati crema pregatita mai devreme, pe care o nivelati sub forma unui musuroi. Puneti crema pana la marginea blatului. Firimiturile de blat le presarati peste crema.

Bagati musuroiul la rece si serviti a doua zi. Pofta buna!

2 oferte

Ouă de găină, MOuă de găină, M
Ouă de găină, M
28.03 - 31.03
Stoc limitat!*
8,65Lei
BananeBanane
Banane
30.03 - 31.03
-31%
6,99
4,79Lei