meriți să fii surprins
Melci cu lamaie si nuci de Macadamia

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

125 g g Unt Unt
90 g g Zahar Zahar
1 praf praf Sare Sare
1 bucati bucata Oua Ou
250 g g Faina Faina
(550)
1 varfuri varf Praf de copt Praf de copt
Faina Faina
(pentru prelucrare)
175 g g Nuci de macadamia Nuci de macadamia
(prajite si sarate)
50 g g Zahar pudra Zahar pudra
50 g g Lamai Lamaie
(confiata)
1 bucati bucata Lamai Lamaie
100 g g Frisca Frisca

Melci cu lamaie si nuci de Macadamia

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:10 h
(14)

Mod de preparare

Taiati untul in cubulete si framantati repede cu celelalte ingrediente de aluat, dacaeste nevoie adaugati 1 lg de apa rece. Lasati aluatul la rece 2 h.Intre timp, spalati nucile de Macadamia pe o sita cu apa si stergeti-le bine pana lauscare cu hartie de bucatarie. Macinati-le bine cu zahar pudra in blender. Adaugatilamaia confiata si amestecati. Spalati lamaia cu apa fierbinte, razuiti fin coaja sistoarceti o jumatate. Amestecati nuca, coaja de lamaie, 2 lg suc si frisca si puneti larece.

Framantati scurt aluatul pe putina faina si rulati-l intr-un unghi drept (circa 30 x 40cm). Ungeti-l cu crema de nuca si lamaie, intr-o parte pe lungime lasati liber circa 3cm de aluat. Rulati fix placa de aluat de pe partea opusa formand o rola, presati binemarginea aluatului. Puneti-l la rece desfasurat in folia de conservare inca o data min.2 h sau peste noapte.

Taiati rola de aluat in felii de 1 cm grosime si asezati-le pe tava cu hartie de copt.Puneti la copt in cuptorul preincalzit la 200 °C circa 15 min., pana cand se rumenescusor. Scoateti din cuptor si puneti biscuitii la racit pe un gratar de prajituri.

1 oferte

Ouă de găină, MOuă de găină, M
Ouă de găină, M
28.03 - 31.03
Stoc limitat!*
8,65Lei

Dieta

Grasime6 g Carbohidrati9 g Proteina1 g kCal105 Kilojoule441