meriți să fii surprins
Lipii de casa

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

400 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 plicuri plic Drojdie Drojdie
2 linguri lingura Sare Sare
120 ml ml Apa Apa
(calduta)
3 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline

topping

Ceapa rosie Ceapa rosie
Rosii cherry Rosii cherry
Crema de branza Crema de branza
Conserva de ton Conserva de ton
(ulei de masline)

Lipii de casa

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(32)

Mod de preparare

Punem toate ingredientele pentru blat in robotul de bucatarie. Amestecam, folosind cutitul de plastic pentru aluat, pana avem un aluat omogen, care se strange intr-o bila. Mutam aluatul pe masa pudrata cu faina, framantam pentru a-i da o forma rotunda. Asezam aluatul intr-un bol curat, uns cu putin ulei de masline. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 30 minute.

Taiem aluatul in 6 partii egale. Pe masa unsa cu putin ulei de masline, rulam cu ajutorul sucitorului lipii de 10x20cm si 2-3mm grosime. Coacem lipiile in tigaia grill, la foc moderat spre mic, pana sunt frumos rumenite pe ambele parti si isi tripleaza grosimea intiala. Puteti folosi si o tigaie normala, dar tigara grill le da lipiilor acele urme frumoase si le face mai aspectuoase.

O data coapte, lipiile sunt gata sa fie servite, ca atare, simple, dar si in loc de paine sau cu diverse topping-uri. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stii despre reteta: fie ca doriti sa le serviti simple, cu topping-uri clasice sau moderne, lipiile de casa sunt o alternativa minunata la painea clasica sau franzela. Le poti pregati chiar tu, nu au nevoie de timp de dospire si le poti tranforma usor chiar si in blat pentru pizza. Le ungi cu putin sos de rosii, pui cateva felii de mozzarella si salamul preferat, felii de ciuperci sau ardei si dai totul la cuptorul incins la 200°C timp de 10 minute. Pizza pe lipie e gata!