« Inapoi

Homar a la Catalana

Feluri Principale

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

45 Min.
(5)
Durată
Dificultate
5 Aprecieri
Homar a la Catalana
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 45 Min.

Avand homarul prefiert, trebuie sa incepem cu pregatirea legumelor. Spalam, curatam si taiem legumele. Toate legumele trebuie taiate aproape la aceeasi dimensiune, de preferat cuburi mici, dar se pot incerca tot felul de forme. Neaparat de la dovlecel sa folosim doar coaja. Imediat ce avem legumele taiate, facem un dressing din ulei de masline, suc de lamaie si usturoi tocat marunt. Punem homarii la fiert in apa sarata timp de 2 minute cat sa se incalzeasca carnea, taiem homarii in 2, spargem clestii cu o foarfeca si scoatem carnea din clesti afara.

Din fiecare homar ar trebui sa obtinem destula carne cat sa ajunga pentru doua persoane, mai ales ca vorbim despre un preparat de aperitiv. Carnea din coada, din jumatate de homar o scoatem si o tocam marunt, carnea din ambii clesti o scoatem si o tocam marunt, iar jumatate de homar il lasam intreg.

Amestecam legumele tocate marunt cu carnea tocata de homar si cu dressingul. Folosim jumatatea de homar cu carne in coada ca suport pentru salata obtinuta. Servim langa un pahar de vin spumant!