meriți să fii surprins
Gogosi la cuptor

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

180 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
10 g g Drojdie Drojdie
2 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
550 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
11 bucati bucata Oua Ou
100 g g Zahar pudra Zahar pudra
60 g g Unt Unt
1 bucati bucata Lamai Lamaie
1 varfuri varf Sare iodata fina Sare iodata fina
Decoratii din zahar Decoratii din zahar
(pentru decor)

glazura

100 g g Ciocolata neagra Ciocolata neagra
100 g g Ciocolata cu lapte Ciocolata cu lapte
100 g g Branza Ricotta Branza Ricotta
100 Fructe de padure Fructe de padure

Gogosi la cuptor

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(24)

Mod de preparare

Pentru inceput, puneti laptele caldut (cat sa nu va arda la deget) intr-un bol si adaugati drojdia si zaharul vanilat. Amestecati si lasati drojdia sa stea 5 minute, la crescut. Dupa cele 5 minute, puneti faina intr-un bol mai mare. Peste ea adaugati drojdia care a crescut, oul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, zaharul pudra, praful de sare, coaja de la o lamaie si incepeti sa framantati. Adaugati si untul care este la temperatura camerei si continuati sa framantati foarte bine. Dupa ce ati incorporat toate ingredientele, scoateti aluatul din bol si continuati sa framantati pe plansa de lucru inca 10 - 15 minute pana obtineti un aluat suplu. Puteti adauga putin lapte daca v-a iesit prea dens sau putina faina daca v-a iesit prea lipicios. Modelati aluatul intr-o bila si transferati-o intr-un bol uns cu ulei. Ungeti si aluatul, acoperiti-l cu folie de plastic si lasati-l sa creasca, la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, puneti faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul, il presarati cu putina faina si cu ajutorul unui sucitor intindeti usor aluatul. Dupa ce l-ati intins, taiati din el cercuri mari. Apoi, in mijlocul fiecarui cerc decupati din nou cercuri mai mici pentru a obtine forma unei gogosi. Cercul mic se poate forma cu ajutorul unui dop, iar cercurile mari cu ajutorul unui pahar. Dupa ce ati decupat gogosile, inlaturati aluatul in exces si il intindeti din nou pentru a face alte gogosi. Puneti gogosile in tavi tapetate cu hartie de copt, acoperiti-le cu un prosop curat si lasati-le sa creasca pentru aproximativ 10 - 20 minute. Dupa ce au crescut, inlaturati prosopul si dati gogosile la cuptor, in cuptorul preincalzit la 190 grade C pentru 15 minute. Dupa ce s-au racit complet, ocupati-va de glazura.

Pentru glazura, puneti pe foc o cratita cu apa, peste ea puneti un bol si adaugati ciocolata neagra pe care o topiti usor la foc mic. La fel procedati si cu ciocolata cu lapte.Puneti fiecare tip de ciocolata topita in cate un castron si pregatiti amestecul de branza. Amestecati riccotta cu fructe de padure decongelate, iar crema astfel obtinuta o puneti si pe ea intr-un castron.Intr-un alt castron, pregatiti si bombonelele pentru glazura.

Dupa ce s-au racit, gogosile, le introduceti pur si simplu in ciocolata topita, in crema de branza sau in bombonele (in functie de preferinte). Scurgeti excesul si le puneti pe gratar.

1 oferte

Ouă de găină, MOuă de găină, M
Ouă de găină, M
28.03 - 31.03
Stoc limitat!*
8,65Lei