meriți să fii surprins
Gogosi de post

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

250 ml ml Suc de portocale Suc de portocale
1 plicuri plic Drojdie Drojdie
(uscata)
2 linguri lingura Zahar Zahar
Esenta de vanilie Esenta de vanilie
(dupa gust)
400 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 praf praf Sare Sare
50 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
(pentru compozitie)
500 ml ml Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit
Dulceata Dulceata
(de capsune)

Gogosi de post

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(40)

Mod de preparare

Amestecam sucul de portocale, care trebuie sa fie caldut, cu zaharul si drojdia. Intr-un bol incapator cernem drojdia si sarea. Adaugam uleiul si amestecul de drojdie. Amestecam cu o spatula sau o lingura de lemn pana avem un aluat omogen, bine legat.

Mutam aluatul pe masa tapetata cu faina si il framantam 2-3 minute sau pana devine elastic.

Formam o bila de aluat, o punem intr-un bol curat, uns cu putin ulei. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 2 ore sau pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe masa pudrata cu faina, in foaie de 1 cm grosime. Decupam gogosile cu ajutorul unui pahar, apoi le lasam la dospit alte 30 de minute.

Prajim gogosile in baie de ulei, la foc mediu, intorcandu-le des, pana sunt rumenite si coapte la interior. Scoatem gogosile pe un platou, pe hartie de bucatarie, pentru a absobi excesul de ulei.

Gogosile de post sunt delicioase pudrate cu zahar, dar si alaturi de o lingurita de dulceata Camara Noastra. Sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stiti despre reteta: este important sa respectati timpul de dospire pentru a obtine gogosi de post cat mai frumos crescute si pufoase. Prajim gogosile in ulei incins, insa la flacara medie, pentru a ne asigura ca se coc si la interior, nu doar se rumenesc pe exterior. Puteti coace gogosile si la cuptor, pentru o varianta mult mai light, insa nu vor fi la fel de pufoase. Pentru a umple gogosile cu gem sau crema de ciocolata, folosim o seringa pentru patiserie.