« Inapoi

Fursecuri cu unt de arahide si gem

Deserturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

30 Min.
(18)
Durată
Dificultate
18 Aprecieri
Fursecuri cu unt de arahide si gem
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 30 Min.

Punem intr-un bol toate ingredientele in ordinea trecuta in reteta. Framantam cu mana, cu mixerul sau robotul de bucatarie pana aluatul se leaga. Il mutam pe masa de lucru si il framantam pana este omogen. Invelim aluatul pentru Fursecuri cu unt de arahide si gem in folie alimentara. Il lasam la rece minim 2 ore inainte de folosire.

Dupa cele doua ore, incingem cuptorul la 180°C si tapetam 2 tavi mari cu hartie de copt. Modelam bile de aluat de marimea unei nuci (cca 2-3 cm diametru). Folosind coada lingurii de lemn, facem cate o adancitura in mijlocul fiecareia. Punem dulceata in fiecare fursec.

Coacem 13-15 minute sau pana sunt frumos rumenite si incep sa se intareasca. Nu va faceti griji, fursecurile sunt destul de moi cand le scoatem din cuptor, dar se intaresc pe masura ce se racesc. 

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stiti despre reteta: Aluatul se pregateste foarte rapid, in mai putin de 5 minute. Cu tot cu timpul de coacere pentru 2 tavi mari, intreaga reteta de Fursecuri cu unt de arahide si gem e gata in 30 de minute si avem fursecuri pentru intreaga saptamana, pentru toata familia. Din cantitatile date ies in jur de 20-30 de Fursecuri cu unt de arahide si gem in functie de marimea lor. O data pregatite, fursecurile rezista pana la o saptamana in frigider, in cutie inchisa ermetic.