« Inapoi

Focaccia dulce cu struguri

Deserturi

Paine, Aluaturi si Blaturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

35 Min.
(6)
Durată
Dificultate
6 Aprecieri
Focaccia dulce cu struguri
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de preparare: 10 Min.
Timp de gatire: 25 - 35 Min.

Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si faina sau spray non-stick o tava de 20x30cm.

Intr-un bol incapator punem ouale, zaharul tos, vanilia si coaja de lamaie. Amestecam cu mixerul la viteza mare, 8-10 minute sau pana ouale isi dubleaza volumul.

Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam pentru a obtine o compozitie omogena. Este o compozitie consistenta.

Turnam compozitia in tava pregatita si o nivelam cu o spatula. Punem strugurii pe suprafata prajiturii, apoi presaram zahar brun.

Coacem 25-35 minute sau pana focaccia este frumos rumenita, are o crusta aurie si trece testul scobitorii.

Dupa racirea la temperatura camerei, putem felia focaccia. Este delicioasa si strugurii copti au o aroma deosebita. Sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stiti despre reteta: puteti coace foccacia in tava rotunda (20-22cm diametru) sau in tava dreptunghiulara de 20x30cm. Focaccia dulce cu struguri se pastreaza proaspata 2-3 zile, in punga inchisa ermetic sau acoperita cu folie alimentara. Puteti congela cubulete de focaccia in portii individuale, in pungute speciale pentru congelator. Dupa ce se decongeleaza la temperatura camerei, o puteti incalzi in cuptorul cu microunde.